دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

بایدن: تبرئه ترامپ یادآور تزلزل دموکراسی است

رئیس‌جمهور آمریکا از تبرئه رئیس‌جمهور سابق آمریکا در جلسه استیضاح سنا بعنوان فصل غم‌انگیزی در تاریخ ایالات متحده یاد کرد که یادآور شکننده بودن دموکراسی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 14
کد خبر: ۷۷۴۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به تبرئه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در جلسه استیضاح سنا، تصریح کرد که این فصل غم‌انگیز از تاریخ آمریکا یادآور تزلزل دموکراسی است.

 

در جلسه رأی‌گیری سنا در خصوص رسیدگی به اتهام ترامپ در تحریک به شورش، ۵۷ سناتور آمریکایی علیه رئیس‌جمهور سابق آمریکا رأی دادند و ۴۳ نفر از او حمایت کردند و از آنجایی که این لایحه دو سوم اکثریت سنا را به دست نیاورد، ترامپ از اتهام تحریک به شورش در حمله هوادارانش به کنگره در تاریخ ۶ ژانویه (۱۷ دی ماه) تبرئه شد.

 

بایدن پس از تبرئه ترامپ در جلسه استیضاح سنا، با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که علیرغم آنکه رئیس‌جمهور سابق آمریکا در این جلسه تبرئه شد اما وی همچنان گناهکار است.

 

وی در این خصوص توضیح داد: «حتی آنهایی همچون "میچ مک‌کانل" رهبر اقلیت سنا که با این محکومیت (ترامپ) مخالفت کردند، نیز بر این باورند که ترامپ در «تخلف شرم‌آور از وظیفه» مقصر و گناهکار است و "عملاً و از نظر اخلاقی مسئول تحریک" خشونت‌های ایجاد شده در کنگره است».

 

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه بیانیه‌ خود از آن‌هایی که «با شجاعت در روز 6 ژانویه (در حادثه خشونت در کنگره آمریکا) ایستادگی و محافظت کردند» و همچنین مقام‌های انتخاباتی، قضات و اعضای دو حزب که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری «در محافظت از تمامیت دموکراسی ما از خود شجاعت نشان دادند» قدردانی کرد.

 

وی سپس تبرئه ترامپ را فصل غم‌انگیزی در تاریخ آمریکا توصیف کرد و گفت: «این فصل غم‌انگیز در تاریخ ما یادآور شکننده بودن دموکراسی است. اینکه،باید همیشه از آن (دموکراسی) دفاع کرد، اینکه ما باید همیشه هوشیار باشیم. این که خشونت و افراط‌گرایی جایگاهی در آمریکا ندارد و اینکه هرکدام از ما بعنوان شهروندان آمریکا وظیفه و مسئولیت داریم».

 

بایدن در ادامه با اشاره به این موارد تصریح کرد: «این شیوه‌ای است که ما به این جنگ غیرمدنی پایان می‌دهیم» و بر تعهد دولت خود برای تقویت و بهبود روح ملت آمریکا تأکید کرد.

 

اظهارات بایدن پس از آن مطرح شد که رئیس‌جمهور سابق آمریکا در جریان رأی‌گیری در مجلس سنای این کشور در دومین طرح استیضاح، تبرئه شد.

 

علاوه بر تمام سناتورهای دموکرات، ۷ سناتور جمهوری‌خواه و هم‌حزبی ترامپ نیز - از جمله «میت رامنی» - به محکومیت او رأی مثبت دادند. برای محکومیت ترامپ نیاز بود ۱۰ سناتور دیگر جمهوری‌خواه نیز به صف دموکرات‌ها بپیوندند.

 

اتهام مطرح شده علیه ترامپ در طرح استیضاح دوم، «تحریک به شورش» معرفی شده و به اقدام او در تحریک هوادارانش برای حمله به ساختمان کنگره در جلسه ۶ ژانویه، هنگام شمارش آراء مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تأیید پیروزی جو بایدن» در انتخابات مربوط می‌شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار